Harpmuziek

Klaartje Broers heeft jarenlange ervaring als uitvoerend harpiste en entertainer. Ook speelt zij achtergrondmuziek, waarbij zij desgevraagd zelf zingt. Haar repertoire omvat bekende klassieke melodieën, musicalnummers, Ierse en Schotse volksmuziek, Nederlandse liedjes, cabaretnummers, popmuziek en op verzoek ook Middeleeuwse muziek.

Klaartje staat garant voor een succesvol concert of een geslaagde sfeervolle muzikale omlijsting van uw dienst, receptie, diner of feest.

Er zijn allerlei vormen van optredens mogelijk:

 • Een concert, solo of in een ensemble;
  Klaartje kan een licht klassiek (koffie)concert verzorgen, eventueel in samenwerking met andere musici, zie de pagina “Ensembles”. Dit kan in een kerkje zijn, maar ook in een verzorgingstehuis of bibliotheek of op een bijeenkomst van een vereniging of bedrijf. Het programma kan variëren in lengte van 20 minuten tot twee keer 35 minuten.
 • Muzikale omlijsting bij een dienst of bijeenkomst;
  Op huwelijksplechtigheden verzorgt Klaartje de muzikale omlijsting bij de binnenkomst van het bruidspaar, na het ja-woord, tijdens het tekenen van de getuigen of tijdens de kerkdienst. Keuze van het repertoire vindt uiteraard in overleg met het bruidspaar plaats.
  De harp is een prachtig instrument om uitvaarten en herdenkingsplechtigheden muzikaal te omlijsten en Klaartje is daar zeer ervaren in. Ze heeft genoeg muziek paraat die past bij de wensen van de nabestaanden of het thema van de herdenkingsdienst en overlegt graag met u wat de wensen en mogelijkheden zijn.
 • Een muzikale lezing;
  Klaartje voert het publiek mee op een reis door de tijd en door de wereld, waarbij ze uitleg geeft over de verschillende harpen en de muziek, die ze laat horen. Ze bespeelt vier verschillende harpen, variërend van de kleine troubadourharp (schootharp) tot de concertharp. De duur van dit programma varieert in overleg met de opdrachtgever van twintig minuten tot twee keer een half uur.
 • Een muzikale lezing met workshop;
  Dit programma is als de muzikale lezing, die dan een half uur duurt. Na een korte pauze komt het hele publiek aan de beurt om zelf harp te spelen op 15 meegebrachte troubadourharpjes. Dit programma is heel geschikt voor bibliotheken, verenigingen, bedrijven en scholen.
 • Een muzikaal intermezzo;
  Een kort concert als intermezzo tijdens een diner of bedrijfsfeest, in overleg met de opdrachtgever in combinatie met wat uitleg of een workshop.
 • Achtergrondmuziek;
  De harp is een ideaal instrument om achtergrondmuziek op te spelen: de klank is aangenaam en niet te opdringerig en allerlei muzikale stijlen kunnen ten gehore gebracht worden. Bij een gezelschap tot 45 personen kan dit puur akoestisch, bij grotere gezelschappen is het aan te raden de harp een klein beetje te versterken. Klaartje kan tegen een schappelijke vergoeding zelf een geluidsinstallatie meenemen.

Reacties op eerdere optredens:
“Afgelopen zondag hebben jullie een prachtig concert gegeven!”

“We willen vragen of je ook dit jaar weer voor ons wilt komen spelen, de mensen waren vorige keer zo enthousiast.”

“Jullie maakten onze huwelijksvoltrekking helemaal af! We hebben van heel veel gasten complimenten gekregen en voor ons was het geweldig dat het lied dat zoveel voor ons betekent op ons huwelijk live gespeeld werd!”

“Natuurlijk mede namens vader, broer en zussen wil ik je heel hartelijk danken voor de prachtige muziek bij de uitvaartdienst van moeder gisteren.”

“Muziek raakt en troost! Toen ik gisterochtend de kerk binnen liep om nog even met je kennis te maken en de eerste klanken hoorde, wist ik gelijk: dit wordt heel goed en zo was het ook.
Helemaal de muziek van moeder. We hebben naderhand in het samenzijn nog heel veel reacties gehad op je prachtige muziek. Iedereen vond het echt heel mooi, zo passend bij moeder, zo mooi in de dienst.
Heel, heel veel dank dus!”

“Je advies van de mooie muziekstukken, en de prachtige uitvoering hebben er mede voor gezorgd dat we een mooie herinnering overhouden aan dit toch droevige moment.”

“Ook tijdens het condoleren mochten we van veel belangstellenden horen hoe mooi ze de muziek hebben gevonden! Prachtig!”

“We hebben vaker workshops in de bibliotheek, maar zelden wordt er zó enthousiast over na gepraat als vandaag, dat wilde ik je toch even laten weten.”

“Sprankelend, enthousiast, leerzaam, interessant zijn allemaal termen die vielen. Ik ben blij dat ik je binnengehaald heb!”

Prijzen voor de verschillende programma’s op aanvraag